logo

Νέα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Διαβάζοντας τη θάλασσα

Το Κέντρο μας, στο πλαίσιο των δράσεων του, ως μέτρο πρόληψης-προστασίας των παιδιών, απέναντι στους κινδύνους της θάλασσας για αυτό το καλοκαίρι, οργανώνει στις 31/05/2023 ημέρα Τετάρτη απόγευμα στις 17:00μ.μ. δωρεάν σεμινάριο στα αντικείμενα:

1.ΚΥΜΑΤΙΚΗ (είδη-μορφές  και λειτουργία των κυμάτων της θάλασσας)

2.ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ (πώς, πότε, γιατί δημιουργούνται και πώς λειτουργούν στις κοντινές θάλασσες μας πχ. Αμμουδάρα, Καρτερός, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Αμερικάνικη Βάση)

3.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Πρωτεύων Αντικειμενικός Σκοπός είναι ο συμμετέχων να μάθει “να διαβάζει” τη θάλασσα, κύματα, ρεύματα και το ανάγλυφο του βυθού ευρισκόμενος στην ακτή, ώστε όχι μόνο να αποφεύγει εγκαίρως τον κίνδυνο αλλά και να χρησιμοποιήσει τα ρεύματα και τα κύματα προς όφελος του ώστε να βγει εάν παρασυρθεί.

Δευτερεύων Αντικειμενικός Σκοπός η εξάλειψη του φόβου και του συναισθήματος αμφιβολίας-παραίτησης που καταλαμβάνει το άτομο σε αυτήν τη θέση (πηγή του οποίου είναι η άγνοια) και η  αντικατάσταση του από τη σιγουριά και βεβαιότητα της γνώσης ώστε να οδηγηθεί στη δράση.

Παρουσίαση

Τσακαλάκης  Αγησίλαος

Σημείωση: Το περιεχόμενο αποτελεί μέρος εκπαιδευτικής παρουσίασης που έγινε στους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών της 133Π.Μ.και τη ΣΕΑΠ το 2017-2018 και τροποποιήθηκε-απλουστεύτηκε ώστε να γίνει εύκολα κατανοητό σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου.